Kurban Bayramı’nda yenilen mangal, tatlı ve bolca kavurmaların sonunda alınan kiloları vermenin bir yolu da süper besinler yanında antioksidanlardan zengin yiyecekleri öğünlere koyarak vücudun yaşlanma karşıtı omega 3 yağ asitlerini bolca alarak yağları yakmaktan geçmektedir. Sizlere önereceğim 6 süper besin kolay zayıflamayı, bel çevresi yağı azaltmayı ve kısa sürede alınan kilolardan kurtulmayı da sağlamaktadır.
TAZE YABAN MERSİNİ: AKCİĞER DOSTU/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Antikanserojen sağlık faydası olan ve özellikle beyin sağlığının iyileşmesinde aktif rol oynayan antioksidanlardan zengin meyvelerden biri olan yaban mersini; flavonlar, antosiyaninler, tanenler ve fenolik bileşiklerden zengindir. Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi, kan şekeri ve kolesterolün dengelenmesi, görme fonksiyonlarının gelişmesi gibi yaşa bağlı nörolojik hastalıklara kalkan olan bu meyve yaz aylarında iri taneli ve besinsel zenginliği de daha yüksek olmaktadır.Özellikle insülin direncinin kırılmasında fayda sağlayan antosiyaninden zengin yaban mersini güçlü bir detoksifikandır. Yani karaciğer dostu diyebiliriz.
ÇİLEK: KAN ŞEKERİNİ DENGELER/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Folat başta olmak üzere C vitamini dahil birçok vitaminin doğal ve zengin kaynağı olan çileğin, polifenoller açısından da oldukça yüksek miktarda fitokimyasal kaynağı olduğunu belirtmeliyim. Oksidatif stresi azaltan, kardiyovasküler hastalıklardan koruyan, tip 2 diyabette kan şekerini dengeleyen, obezitede zayıflamayı kolaylaştıran ve aynen yaban mersininde olduğu gibi nörodejenerasyonu dizginleyen etkileri mevcuttur.
DOMATES: KALBİ KORUR/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Organik asitler, likopen gibi biyolojik olarak etkili domatesin prostat kanseri ve güneşin zararlı UV ışınlarının detoksifikasyonunda etkin olduğunu biliyoruz. Ayrıca kalp damarlarının iç çeperinin yenilenmesinde yarar sağlayan likopen nitrik oksit sentezini de artırarak kalbi koruyabilmektedir. Domates kalorisi oldukça düşük ve doyana kadar yenebilecek taze meyvelerden biridir.
KARPUZ: DİYETLERDE ÖNEMLİ ROLÜ VAR/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
İçerdiği şeker ise doğal meyve şekeri olan fruktozdur. Karpuz karbonhidrat, lif, protein, A, B, C vitaminleri ve potasyum, magnezyum, çinko gibi mineralleri içerse de aslında onu sağlıklı bir meyve sınıfına koymamızı sağlayan en önemli bileşiği likopen adlı antioksidandan çok zengin olması. 1 porsiyon meyveye eş değer karpuz miktarı diyoruz. 280 gram karpuz yaklaşık 80 gibi oldukça az kaloride içeriyor. Yani karpuz ile yapılan zayıflama diyetleri daha az kalori almanıza yardımcı olarak zayıflamanızı da kolaylaştırıyor.
KETEN TOHUMU: KANSER RİSKİNİ AZALTIR/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Keten tohumu dendiğinde aklımıza küçük tanecikler geliyor olsa da zengin bir omega-3 ve diyet lifi kaynağı olması sayesinde sağlık üzerine etkilidir. Bitkisel kaynaklı omega-3 yağ asidinden zengin diyetlerin olumlu etkileri arasında, kolesterolün düşürülmesine yardımcı olduğu, vücutta inflamasyonun ve oluşabilecek birçok kanser riskinin azaltılmasında etkili olduğu belirtilmektedir. Öğütülmüş olarak tüketmek biyolojik faydanın daha yüksek olmasını sağlamaktadır.
AVOKADO: ANLATMAYA GEREK VAR MI?/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Avokado yağ içeriği yoğun bir meyve olsa da folik asit ve B1 vitamini bolca bulunur. Potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor ve kükürdün çok iyi kaynağıdır. Ayrıca lutein, zeaksantin, beta karoten gibi antioksidanlardan da zengindir. Günde 1/2 adet avokado kandaki trigliseridi ve LDL’yi azaltır.Yarım avokado 20 mg magnezyum içerir ve mg yemek sonrası yağın emilimini azaltarak hem zayıflatır hem de kalp hastalığı riskini % 18 azaltır. Yarım avokado 120-140 kalori arasındadır ama uzun süre tok tutarak sık acıkmayı önlerken D Manno Heptuloz içermesinden dolayı glikolizi azaltarak yağ oksidasyonunu artırır.
BAYRAM KİLOLARINI YAĞ DOKUSUNDAN VERMEMEK ÖNEMLİ/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Beslenmenizde karbonhidrat ve yağı azaltır, sağlıklı protein kaynaklarını da yeterli düzeyde alırsanız; vücutta yağ yakma hemen başlar. Yağ yakımını hızlandırmak için öğünlerde bol su içmeli, düzenli kardiyo yapmalı, öğün düzeni bozulmamalı ve trans yağlar mutfaktan arındırılmalıdır.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
1- Kızartma, işlenmiş etler, krema, kaymak yiyerek yağ yakamazsın: Doymuş yağlar içeren pastırma dışındaki şarküteri ürünleri, tereyağı, krema, kaymak içeren yiyecekler direkt yağ olarak depolanan sağlıksız besinlerdir. Doymuş yağlardan tüketiyorsanız hiçbir zaman sıfır bir karına sahip olamazsınız. Ve vücut bu sağlıksız yağ çeşitlerini algılayarak deri altı ve organ çevrelerinde depolamak için çalışacaktır.
2- Su içmeden zayıflayamazsın: Su vücudumuzda tüm metabolik olayların dengeli olmasını sağlayan yaşam kaynağıdır. Su içmezsen vücut ısı kontrolünü sağlayamaz, yiyeceklerin yanması için gerekli olan ideal ortamı kuramazsın. Ve böylece yağ yakımı da olmaz. Bunun için öğün öncelerinde 2 su bardağı ve yemek aralarında da en az 1 su bardağı su içmelisin.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
3- Kardiyosuz yağ yakma imkansız: Yağ yakımını yiyecekleri doğru seçerek başlatabilirsin ama asla yağ yakımını tek başına beslenmede düzenleme ile arttıramazsın. Çünkü kardiyo yaptığın gün harcadığın kaloriyi vücut ertesi günü yakmaya formatlıdır. Bir gün kardiyo yapıp diğer gün aktivite yapmamak kalori yakımını dolayısı ile yağ yakımını sağlamaz. Düzenli her gün en az 500-600 kalori arasında temposu orta süresi uzun aktiviteler yapmayı ihmal etmemelisin.
4- Üç ana öğün 1 ara öğün kuralı yağ yaktırır: Öğünlerini kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam olarak planlamalısın. Sık yeme, fazla ara öğün yapma kalori yakımını durdurur. Güne kahvaltı ile başlayın. Kahvaltı zamanı uyandıktan sonra ilk 1 saat içinde bitmeli. Kahvaltıyı sonrası öğün sırasını takip ederek en az 3.5-4 saat bırakma sağlamalısın. Böylece vücut karbonhidratları ve yağları depolamak yerine kalori olarak harcamaya kendini yönlendirecektir.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
5- Her gün tartılın: 21 gün boyunca her gün tartılın. Günden güne eridiğinizi göreceksiniz. Her gün sadece uyandıktan ve tuvalete çıktıktan sonra aç karnına tartılmalısınız. En güvenilir tartı rakamı ancak bu kurala uygun tartıldığınızda elde ettiğiniz kilonuz olacaktır.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”